Voortgang
en resultaten

Stoplichten, voortgangsgesprekken en cijferlijsten

Ouders, leerlingen en mentoren volgen via Magister de studievoortgang zoals de cijfers, de werkhouding, het gedrag en de aanwezigheid. Zowel ouders als leerlingen ontvangen een inlogcode.

Alle docenten vullen aan het einde van een periode een stoplichtformulier in via leerlingbespreking.nl, waarin ze de leerlingen voorzien van feedback. Feedback wordt niet alleen gegeven op je behaalde resultaten, maar ook op de (schoolse) vaardigheden.

Hiermee willen we het leren zichtbaar maken voor de leerling, docenten, mentor en ouders. De leerling schrijft een plan van aanpak over de ontvangen feedback en beschrijft hierin hoe hij gaat werken met de ontvangen feedback.

Bij een groen stoplicht gaat de leerling door en bij oranje is er verbetering wenselijk. Bij een rood stoplicht is verder actie door de leerling nodig. Minimaal drie keer per jaar wordt deze voortgang en andere schoolse zaken besproken tijdens het portfolio gesprek.

In de onderbouw maakt iedere leerling aan het begin van het schooljaar toetsen (begrijpend lezen, woordenschat en rekenen) middels het programma Diatoets. Op basis van de uitslag wordt ondersteuning op maat geboden.

Programma Toetsing en Afsluiting (PTA)

Vanaf 1 oktober is het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) op de website van VOLT! te vinden. In dit PTA staan alle belangrijke gegevens met betrekking tot de schoolexamens per vak beschreven. Het gehele schoolexamen is verspreid over leerjaar 3 en 4.

In de bovenbouw worden ouders en leerlingen in de eerste periode uitgenodigd voor een informatieavond over de belangrijkste zaken betreffende het schoolexamen. Later in het jaar worden ouders en leerlingen van leerjaar 4 uitgenodigd voor een bijeenkomst over het centraal examen.

Het schoolexamenreglement en het examenreglement van NUOVO zijn te vinden op de website.